Facebook Instagram Fidesz

2023. november 24. / Kisbér

Gulyás Gergely: a rezsicsökkentést fenn kell tartani

- Brüsszel felszólította a kormányt, hogy szüntesse meg a rezsicsökkentést. Mi úgy gondoljuk, fenn kell tartani a szabályokat, amelyeknek köszönhetően nálunk a legolcsóbb a gáz és az áram - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Kisbéren, a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon.

 

Gulyás Gergely rámutatott, az ukrán-orosz háború és az arra adott, "egyértelműen elhibázott" szankciók által okozott energiaár-emelkedések komoly problémát jelentenek az európai gazdaságnak.

 

A politikus elmondta, számtalan olyan, Magyarország szuverenitását érintő kérdés van napirenden, ahol fontos a kormánynak, hogy a Brüsszelben képviselt magyar álláspont mögött az emberek akarata és támogatása álljon.

 

A migrációt nevezte az egyik ilyen ügynek, és hozzátette, továbbra sem ültek el azok a vélemények, amelyek arra akarják rávenni Európa valamennyi országát, így Magyarországot is, hogy fogadjanak be migránsokat.

 

Gulyás Gergely leszögezte, ezt korábban és most is elutasítják és fellépnek annak érdekében, hogy csak a magyar emberek mondhassák meg, kivel akarnak együtt élni.

 

Az orosz-ukrán háborúról szólva a miniszter elmondta, Magyarország elítéli az orosz agressziót, szolidáris Ukrajnával, de ez nem jelenti azt, hogy Ukrajnát anélkül fel lehetne venni az Európai Unióba, hogy a tagsághoz szükséges bármilyen feltételt teljesítene.

 

"Minden országnak egyelő mércével kell találkoznia, amikor az Európai Unióhoz akar csatlakozni. Ma Ukrajna fényévnyi távolságra van az uniós csatlakozástól" - jelentette ki Gulyás Gergely.

Forrás: Miniszterelnökség
© Minden jog fenntartva, 2023
Adatvédelmi tájékoztató