Facebook Instagram Fidesz

2017. március 15.

A valóság talaján állva álmodni is szabad

A MOM Kulturális Központban tartotta meg március 15-i ünnepségét a Hegyvidéki Önkormányzat, a rendezvényen díjakat vehettek át azok, akik kiemelkedő teljesítményt mutattak fel a közösségépítés, a sport és a közbiztonság területén, továbbá jutalomban részesültek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából meghirdetett pályázaton kiválóan szereplő gyerekek

 

„Nemzetünknek mindig az volt egyik legnagyobb hibája, hogy vagy nem bízott magában, vagy elbízta magát” – idézte Gulyás Gergely gróf Széchenyi Istvánt az önkormányzat március 15-i megemlékezésén. Az Országgyűlés alelnöke szerint a márciusi ifjakat bátor tettekre sarkalló szenvedélyes szabadságszeretet azt jelzi nekünk, kései utódoknak, hogy a valóság talaján állva érdemes ambiciózus célokat kitűzni, avagy „ébren álmodni is szabad”. Helytállásuk titka, mint mondta, az őszinte hazaszeretet által életre keltett önbizalom volt: „1848-49 csodálatos ifjú nemzedéke a történelmünkre oly jellemző hisztérikus önimádat és hisztérikus öngyűlölet csapdáit elkerülve, igaza biztos tudatában szállt szembe a nála jóval erősebb hatalmakkal”.

 

A Széchenyi által említett elbizakodottság és álszerénység nélküli, igazságtudatot tükröző önbizalom ma is a legjobb iránytűnk, hiszen – mint fogalmazott – „remény nélkül lehet küzdeni, de igazság nélkül nem”. Akárcsak 1848-ban, most is sokan vélekednek úgy, hogy a magyarok Európa békebontói, akik soha semmivel nem elégedettek, mégis, „az időnként heves fellépés mögött legtöbbször hazaszeretet, büszkeség és igazság áll – utóbbi nem csupán magyar, hanem európai dimenzióban is”.

Forrás: pokornizoltan.hu

Továbbiak

© Minden jog fenntartva, 2023
Adatvédelmi tájékoztató