Facebook Instagram Fidesz

2018. szeptember 19.

Új otthont kapott a Hegyvidéki Kulturális Szalon

Forrás: pokornizoltan.hu

A Hegyvidéki Kulturális Szalon hét évvel ezelőtt, az egykori gyermekkönyvtár helyén, a Böszörményi úton nyitotta meg kapuit. Színes programkínálatának, értékteremtő munkájának köszönhetően egyre fontosabb szerepet kapott a kerület kulturális életében. Egykori, alig nyolcvan négyzetméteres helyszíne már kevés volt a folyamatosan növekvő közösség befogadására. Egyebek mellett ez volt az oka annak, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat úgy döntött, hogy a Törpe utca 2. szám alatt biztosít teret az intézmény számára.

 

Áder János köztársasági elnök a megnyitóünnepségen elmondta, hogy az új épülettel egy olyan rendezvényközpontot sikerült létrehozni, amely a régi hagyományokat megtartva az új igényeket is képes kielégíteni.

 

Tarlós István, Budapest főpolgármestere beszédében kiemelte, hogy a tizenkettedik kerület fejlődése feltűnő és jól nyomon követhető: Budapest és a Hegyvidék vezetése az elmúlt tíz esztendőben kiemelten támogatta azokat a kezdeményezéseket, melyek a közösségi élet megerősítését szolgálják.

 

Pokorni Zoltán, kerületünk polgármestere megnyitóbeszédében kiemelte, hogy modern életünk egyik legnagyobb problémája a magányosság. A Hegyvidéken mintegy tizenöt évvel tovább élnek az emberek, mint Szabolcsban – több ezer kilencven éven felüli, és több mint tízezer nyolcvan éven felüli polgár van a kerületben. „Ezért hoztuk létre a Kulturális Szalont, erre volt szükségük az embereknek. (..) A mi dolgunk, hogy találkozási pontokat hozzunk létre” – emelte ki.

Forrás: pokornizoltan.hu

Továbbiak

© Minden jog fenntartva, 2023
Adatvédelmi tájékoztató