Facebook Instagram Fidesz

2019. augusztus 30.

A Zugligeti Általános Iskola új épületének felavatása

Forrás: hegyvidek.hu

Korszerű és tágas termekben, lebilincselően szép környezetben kezdhetik meg a tanévet a Zugligeti Általános Iskola felső tagozatos diákjai: az egykori Fácán vendéglő védett épületének rekonstrukciójával és kibővítésével elkészült az intézmény új tömbje. Az iskola előtti csomópont is átépült, ami a hegyvidékiek szavazatai alapján immár a Fácános tér nevet viseli.

 

„A magyar oktatási rendszerben egyedülálló lehetőségekhez jutnak az ide járó diákok” – jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Hegyvidék országgyűlési képviselője a Zugligeti Általános Iskola új épületének avatóünnepségén. Elmondta, hogy a 2013-ban elfogadott Normafa-törvénynek, valamint a kormány és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően évről évre újabb fejlesztések valósulnak meg a Normafa környékén. A zugligeti Lóvasút-épület helyreállítása, valamint a hajdani Fácán vendéglő rendbe tétele, iskolává történő átalakítása is ebbe a sorba illeszkedik.

„Ma, minden ellenkező híresztelés dacára az állam több mint 640 milliárd forinttal többet költ egy évben a közoktatásra, mint amennyit 2010-ben erre a célra fordítottak” – közölte a miniszter, majd arról beszélt, hogy az elmúlt években rendkívül keresetté vált, a túljelentkezés problémájával szembesülő Zugligeti Általános Iskolában sikerült megfelelő körülményeket biztosítani a színvonalas oktatáshoz.

Forrás: hegyvidek.hu
© Minden jog fenntartva, 2023
Adatvédelmi tájékoztató