Facebook Instagram Fidesz

2018. március 24.

A központi háziorvosi ügyelet új rendelőjének átadója

Forrás: hegyvidek.hu

Átadták a központi háziorvosi ügyelet új rendelőjét, amelyet a Városmajor utca 33. szám alatt alakított ki a Hegyvidéki Önkormányzat.

 

„A jó orvos a kulcsa a színvonalas háziorvosi ellátásnak, ám az önkormányzat is nagyban hozzájárul a működés minőségéhez azáltal, hogy európai szintű körülményeket biztosít” – mondta el Gulyás Gergely országgyűlési képviselő. A Hegyvidéki Önkormányzat tervei szerint három év alatt az összes háziorvosi rendelő megújul a kerületben, az ügyelet új központja is a tavaly indult felújítási program részeként készült el.

 

Az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. 2009 óta biztosítja szerződéses formában a XII. és az I. kerületben élő felnőtt korú lakosság folyamatos, 24 órában történő ügyeleti ellátását. Tavaly közel ötezer esetet láttak el a két kerületben. A Városmajor utca és a Csaba utca sarkán kialakított korszerű rendelő helyén régebben a Szent János Kórház pszichiátriai gondozója működött. A hosszú ideig üresen álló, állami tulajdonú ingatlant a háziorvosi ügyelet biztosítása céljából ingyenes használatba kapta meg a Hegyvidéki Önkormányzat, amely 22,6 millió forintból hozta létre az új rendelőt.

 

Forrás: hegyvidek.hu
© Minden jog fenntartva, 2023
Adatvédelmi tájékoztató