Facebook Instagram Fidesz

2022. szeptember 30. / Budapest

Bokrétaünnep Csepelen, a Jedlik Ányos Gimnázium épületénél

Főtisztelendő Püspök Úr!

 

Tisztelt Képviselőtársam!

 

Polgármester Úr!

 

Vezérigazgató Úr!

 

Tisztelt Igazgató Úr!

 

Tisztelt Tanárnők és Tanár Urak!

 

Kedves Diákok!

 

Mindenekelőtt gratulálni szeretnék ahhoz, hogy az építkezés eljutott odáig, ahova ennyi idő alatt eljuthatott. Elértünk a legmagasabb pontra, látszanak már a keretek, látszik az, hogy egy olyan nagy, grandiózus építkezéssel van dolgunk, ami a következő hosszú évtizedekre megfelelő magas szintű, azt mondhatjuk, hogy egyedülállóan színvonalas kereteket fog biztosítani az itteni gimnáziumi oktatásnak. Tudjuk azt, hogy a Jedlik mit jelent Csepelen. Tudjuk azt, hogy a csepeliközépiskolai oktatásnak a legfontosabb része az mindig is a Jedlikben történt. Tudjuk azt, hogy nagyon sokan, akik Csepelen élnek, a Jedlikbe jártak, és éppen ezért az iskolának a sorsa az ezzel a városrésszel szorosan összefonódott. Ezért is gratulálunk ahhoz, hogy egy ilyen grandiózus építkezés végre megkezdődött, sőt, most már a legmagasabb pontját is elérte. Gratulálunk ahhoz, hogy a következő évtizedekben azoknak, akik majd diákként ide járnak, akik majd tanárként itt taníthatnak, a lehető legmagasabb színvonal, legjobb feltételek lesznek adottak ahhoz, hogy az oktatásban részt vehessenek.Biztosak vagyunk abban, hogy ha Magyarország a saját jövőjére gondol, akkor az oktatásra többet kell, hogy áldozzon. Bízunk abban, hogy ahogy erre lehetőség lesz, még többet tudunk áldozni, de hogyha megnézzük azt az iskolafelújítási programot, amely az elmúlt években végbement Budapesten és egyébként vidéken is, akkor büszkék lehetünk arra, hogy azok a keretek, az az infrastruktúra, ami az oktatás szolgálatában áll, az nagyon sokat fejlődött a mögöttünk hagyott években, mögöttünk hagyott egy évtizedben. Nehéz időket élünk, látjuk azt, hogy milyen gazdasági nehézségekkel szembesülünk mindenütt Európában. Ennek ellenére a kormány azt vállalta, hogy torzók nem maradnak, tehát minden megkezdett építkezés rendes időben be fog fejeződni. Itt is biztosak vagyunk abban, hogy jövő évben szeptember elsejével a Jedlik az eredeti helyszínen megnyithatja kapuit.

 

Gratulálok azoknak, akik megálmodták és megtervezték ezt a beruházást. Köszönet azoknak, akik dolgoztak és dolgoznak rajta, és biztosak vagyunk abban, hogy az ide járó generációk hosszú időn keresztül fogják majd dicsérni azokat, akik annak idején ezt az építkezést végrehajtották, és ők ezeket a kereteket megteremtették. Csepel fejlődése fontos Budapest fejlődése szempontjából. Csepel hosszú ideig a munkásvilággal volt egyenlő, de mindig tudtuk, hogy ez csak egy kommunista időszaknak a mesterséges ideológiája volt, hiszen Csepelnek gyönyörű kertvárosa van. Csepelnek nemcsak ipari világa van, hanem oktatása is. Csepelen az egyházak is mindig erősek voltak, és a hitélet is élénk volt, amikor azt az adott kor megengedte, éppen ezért ezeket a hagyományokat Csepelen ápolni kell és tovább kell vinni, és ehhez egy jó infrastrukturális háttérrel megáldott, nagynevű középiskola a következő években is hozzá tud járulni.

 

Szeretnék sok sikert kívánni a befejezéshez, és a következő évtizedekre pedig azt a csepelieknek, hogy ez a gimnázium ugyanolyan, vagy talán még jobb keretek között szolgálhassa az itt középiskolába járókat, mint ahogyan ez az elmúlt években és évtizedekben történt.

 

Köszönöm szépen!

Forrás: Miniszterelnökség
© Minden jog fenntartva, 2023
Adatvédelmi tájékoztató